Makovník a orechovník
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
1
balíček
sušené droždie
1
štipka
soľ
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
300
ml
vlažné mlieko
2
ks
vajce
100
ml
olej
Plnka
200
g
mletý mak
200
g
vlašské orechy
150
g
práškový cukor
100
g
hrozienka
400
ml
mlieko
trochu
mletá škorica
postup
1.
Do misy preosejeme múku, vmiešame droždie, soľ, práškový a vanilkový cukor, pridáme žĺtky, mlieko, olej a vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a v teple necháme vykysnúť.
2.
Do jedného hrnca vsypeme pomletý mak, do druhého orechy, do každého pridáme polovicu cukru, hrozienok a mlieka. Ochutíme škoricou, za stáleho miešania necháme zovrieť.
3.
Cesto rozdelíme na dva bochníky, na doske ich vygúľame na hrúbku asi jeden cm do tvaru obdĺžnika. Jeden plát rovnomerne natrieme makovou a druhý orechovou plnkou.
4.
Zvinieme, preložíme na vymastený plech, popicháme vidličkou a potrieme vyšľahaným bielkom. Vložím do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.