Pridať recept

Makovník a orechovník

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 balíček
sušené droždie
1 štipka
soľ
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
300 ml
vlažné mlieko
2 ks
vajce
100 ml
olej

Plnka

200 g
mletý mak
200 g
vlašské orechy
150 g
práškový cukor
100 g
hrozienka
400 ml
mlieko
trochu
mletá škorica

postup

1.
Do misy preosejeme múku, vmiešame droždie, soľ, práškový a vanilkový cukor, pridáme žĺtky, mlieko, olej a vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a v teple necháme vykysnúť.
 
2.
Do jedného hrnca vsypeme pomletý mak, do druhého orechy, do každého pridáme polovicu cukru, hrozienok a mlieka. Ochutíme škoricou, za stáleho miešania necháme zovrieť.
3.
Cesto rozdelíme na dva bochníky, na doske ich vygúľame na hrúbku asi jeden cm do tvaru obdĺžnika. Jeden plát rovnomerne natrieme makovou a druhý orechovou plnkou.
4.
Zvinieme, preložíme na vymastený plech, popicháme vidličkou a potrieme vyšľahaným bielkom. Vložím do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať