Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovocná torta

8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 šálky
polohrubá múka
3/4 šálka
kryštálový cukor
1/2 šálka
olej
1/2 šálka
mlieko
2 ks
vajcia
1 ks
prášok do pečiva

Krém

500 g
tvaroh
2 ks
vanilkový puding DrOetker
350 ml
mlieko
1 PL
cukor
ovocie
mandľové lupienky
tortové želé číre drOetker

postup

1.
Všetky suroviny dáme do misy a zapracujeme mliekom na liate cesto. Ak je cesto moc husté pridáme trochu mlieka. Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy na tortu. Pečieme pomaly na 160°C asi 40min. Dopekáme podla potreby (keď strčíme špajdľu do cesta nesmie sa nelepiť). Tortu necháme vychladnúť, vyklopíme, nožom zarovnáme vrch torty a špagátikom prerežeme tortu na polovicu.
2.
Spodný plát potrieme pikantným džemom
3.
Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, do vlažného zamiešame po troche tvaroh a necháme v chladničke stuhnúť.
4.
plnku nanesieme na spodný plát, časť si necháme a tou potrieme celú tortu aj boky
5.
Na vrch poukladáme ľubovolné ovocie, na boky pritlačíme mandlové lupienky. Ovocie nakoniec potrieme želatínou jednak aby držalo spolu ale bude sa aj krásne lesknúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
vidlica771
6.8.2015 23:53 | |
+0 -0
Paulapa prepáč, ďakujem, že si ma na to upozornila, neviem prečo som si nevšimla autora, ospravedlňujem sa :-)
Paulapa
13.8.2015 08:53 | |
+2 -0
v pohode ;) ja viem, že sú ľudia ktorí sa neštítia kradnúť cudzie fotky a vydávajú ich za vlastné, ale ja to nerobím
vidlica771
30.7.2014 11:57 | |
+0 -11
tento recept je "plagiát" originál :http://varecha.pravda.sk/recepty/moja-prva-torta/11309-recept.html myslím , že sa priživila na cudzom perí !!
dobruchut.sk
30.7.2014 12:27 | |
+6 -0
Myslime ze nie... ked sa lepsie prizriete, tak zistite, ze autorka tento recept pridala aj na varecha.sk aj na dobruchut.sk, co samozrejme moze :)
Paulapa
2.8.2014 18:44 | |
+8 -0
vidlica771 keby si sa lepšie pozrela tak na Vareche ako aj tu mám rovnaký Nick = paulapa a recept na Vareche aj tu je len a len môj, ja som tortu upiekla aj odfotila... takže prosím druhý raz rozmýšľaj čo píšeš... dosť ma to uráža (n)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...