Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohová kocka s jahodovou želatínou

ingrediencie

Cesto

4 ks
žĺtok
4 PL
práškový cukor
4 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Krém

250 g
mäkký tvaroh
100 ml
kyslá pochúťková smotana
125 g
tuk na pečenie
100 g
práškový cukor
1 PL
citrónová kôra
1 balíček
želatína
200 g
jahody

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom na hladkú hmotu, jemne prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame. Pridáme vodu.
2.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 15 min pri teplote 150 stupňov. Vznikne nám tenký plát, ktorý necháme vychladnúť.
3.
Na krém vymiešame roztlačený tvaroh, kyslú smotanu, zmäknutý tuk a práškový cukor. Do krému vmiešame aj citrónovú kôru a trochu rozmixovných jahôd a rovnomerne ho natrieme na vychladnuté cesto.
4.
Pripravíme si želatínu podľa návodu, do ktorej primiešame polovice jahôd. Jahodovú želatínu nalejeme na tvarohový krém a uložíme do chladničky stuhnúť najmenej na 2 h. Po stuhnutí opatrne nakrájame na kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...