Pridať recept

Plnená omeleta

ingrediencie

800 mg
kel
trochu
olej
50 g
údená slanina
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
250 g
klobása
8 ks
vajce
3 PL
šľahačková smotana

postup

1.
Kel nakrájame na rezance. Na oleji opražíme slaninu pokrájanú na plátky. Potom pridáme pokrájnú cibuľu, krátko popražíme, vmiešame kel, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou tak, aby bol kel ponorený a uvaríme.
 
2.
Počas varenia pridáme do kelu klobásu. Uvarenú vyberieme a nakrájame na kolieska.
3.
Vajcia rozšľaháme so smotanou a soľou. Na olej dáme štvrtinu rozšľahaných vajec, prikryjeme a upečieme omeletu.
4.
Upečenú preložíme na tanier, na polovicu omelety dáme kel, obložíme kolieskami klobásy, preložíme a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať