Pridať recept

Cibuľový koláč

ingrediencie

270 g
polohrubá múka
135 mg
maslo
trochu
soľ
150 ml
voda
500 g
cibuľa
2 PL
olej
2 PL
ocot
2 PL
med
250 ml
zeleninový bujón
300 g
tvrdý syr
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
citrón

postup

1.
Na dosku preosejeme múku, pridáme postrúhané maslo, soľ, vodu a vymiešame cesto. Sformujeme do bochníka, zabalíme do alobalu a na 30 min dáme do chladu.
 
2.
Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na oleji, podlejeme octom, pridáme med a osolíme. Zalejeme bujónom, premiešame, prikryjeme a dusíme asi 30 min. Potom odkryjeme, ďalej dusíme, pokiaľ sa šťava neodparí a necháme vychladnúť.
3.
Syr postrúhame, pridáme cesnak, citrónovú šťavu z 1 citróna, osolíme, pridáme lyžicu oleja, vychladnutú cibuľu a premiešame.
4.
Odležané cesto na doske vygúľame, vložíme do formy a potrieme plnkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať