Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vyprážané fašiangové šišky

ingrediencie

1 kg
hladká múka špeciál
60 g
cukor
1 dl
olej
1 kocka
droždie
1/2 balíček
prášok do pečiva
2 PL
rum
2 ks
žĺtok
1 ks
vajce
1/2 liter
mlieko
trochu
soľ
podľa chuti
marhuľový džem

postup

1.
Vlažné mlieko, rozmrvené droždie a cukor necháme v mise a keď droždie vypláva navrch, kvások je hotový.
2.
Pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva, vajce, žĺtky, olej, rum, soľ, dôkladne vymiesime cesto a necháme ho na teplom mieste kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto preložíme na dosku, vyvaľkáme plát hrubý asi 1 cm a ešte necháme podkysnúť.
4.
Zatiaľ dáme do kastróla na vysmážanie zohriať olej. Z cesta povykrajujeme kolieska, povkladáme ich do rozohriateho oleja spodnou stranou navrch, prikryjeme a vypražíme doružova najprv jednu stranu a potom druhú.
5.
Vyberieme ich, poprášime cukrom, navrch dáme marhuľový džem.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.