Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Záhorácke fánky

ingrediencie

250 g
hladká múka špeciál
1 KL
prášok do pečiva
1 štipka
soľ
1 PL
práškový cukor
1/2 balíček
vanilkový cukor
1 štipka
mletá škorica
1 PL
biele víno
2,5 PL
kyslá smotana
2 ks
žĺtok
1 ks
vajce
trochu
olej na vyprážanie
trochu
práškový cukor na posypanie
trochu
mletá škorica na posypanie

postup

1.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme práškový a vanilkový cukor, po štipke soli a mletej škorice, víno, kyslú smotanu, žĺtky, celé vajce a vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 h odpočívať.
2.
Potom vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a radielkom pokrájame na štvorce. V strede ich poprepichujeme vidličkou a vypážame z oboch strán na rozohriatom oleji.
3.
Nakoniec posypeme cukrom zmiešaným s troškou mletej škorice.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.