Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fašiangové fánky

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
1 KL
soľ
4 PL
maslo
2 ks
žĺtok
1 PL
kryštálový cukor
1/2 KL
prášok do pečiva
2 PL
rum
200 ml
kyslá smotana
trochu
olej
trochu
vanilkový cukor

postup

1.
Preosiatu múku zmiešame so soľou, kryštálovým cukrom a práškom do pečiva, pridáme postrúhané maslo, žĺtky, rum, smotanu a vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a necháme stáť asi hodinu.
2.
Potom ho natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme obdĺžniky alebo štvorce. Do stredu môžme narezať otvor.
3.
Vyprážame na rozohriatom oleji do zlatista. Vypražené fánky necháme odkvapkať a pred podávaním posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...