Pridať recept

Šišky s jablkami a hrozienkami

ingrediencie

20 g
kvasnice
2 dl
mlieko
2 ks
žĺtok
250 g
hladká múka
1 ks
jablko
2 hrste
sušené hrozienka
1 ČL
soľ
trochu
olej

postup

1.

Z vlažného mlieka a droždia si pripravíme kvások. Múku premiešame so soľou a zapracujeme do nej kvások. Pridáme dva žĺtky a vypracujeme cesto, do ktorého prisypeme umyté hrozienka, postrúhané jablko bez šupky a jadierok a necháme na teplom mieste prikryté utierkou kysnúť.

 
2.

Keď zdvojnásobí objem, prenesieme ho na pomúčenú dosku a väčšou lyžičkou vykrajujeme z cesta kúsky, ktoré zo všetkých strán vypražíme na oleji. Šišky musia v ňom doslova plávať.

3.

Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...