Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie prsia Biela pani

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
7,5 dl
mlieko
90 g
maslo
45 g
hladká múka
1 štipka
mletý muškátový oriešok
trochu
mleté čierne korenie
trochu
vegeta
trochu
soľ
200 g
syr Eidam
100 g
syr Niva
100 g
tavený syr
100 ml
smotana na varenie

postup

1.
Kuracie prsia umyjeme a naklepeme. Rezne osolíme a na prudkom ohni opečieme z každej strany 3 min.Mlieko necháme zovrieť.
2.
Na panvici na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku, urobíme svetlú zápražku, dolejeme horúce mlieko a varíme, kým omáčka trocha nezhustne. Okoreníme muškátovým orieškom, čiernym korením, podľa chuti vegetou alebo soľou.
3.
Pridáme smotanu na varenie, chvíľku povaríme a potom omáčiku odstavíme z ohňa.Všetky syry nastrúhame a vložíme do horúcej zmesi. Za stáleho miešania necháme roztopiť.
4.
Hotovou zmesou polejeme pripravené kuracie prsia. Podávame s dusenou zeleninou alebo ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.