Pridať recept

Panenka s hríbovou omáčkou

ingrediencie

700 g
bravčová panenka
trochu
hrubozrnná morská soľ
hrnčekov
olivový olej
trochu
mleté čierne korenie

Hríbová omáčka

50 g
sušené hríby
250 ml
šľahačková smotana
1 ks
cibuľa
1 PL
maslo
1 PL
hladká múka

postup

1.
Panenku odblaníme a odstránime tuk. Nakrájame ju na cca 3 cm plátky a rukou ich naklepeme.
 
2.
Potrieme soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom a necháme v chlade odpočívať aspoň 2 h.
3.
Potom opekáme na rozohriatej panvici z každej strany asi minútu a potom zmiernime teplotu a ešte chvíľu dopekáme.
4.
Hotové polejeme hríbovou omáčkou a podávame s prílohou.
5.
Hríbová omáčka: Hríby namočíme na 30 min. do studenej vody. Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na masle. Pridáme hríby. Chvíľu dusíme, zalejeme smotanou a poprášime múkou. Osolíme a okoreníme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane, Vidiecke kura aj ostro-kyslá hubová. Toto sú najlepšie recepty na omáčky
Vyberáme pre vás najobľúbenejšie omáčky, ktoré sa v našej kuchyni objavujú najčastejšie a sú najobľúbenejšie.
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.