Pridať recept

Šťavnatý steak

ingrediencie

1 ks
bravčový steak
trochu
tuk
trochu
bylinkové maslo
trochu
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Biftek vložíme do rozpálenej panvice s trochou tuku a pečieme po jednej strane 15 min., potom otočíme na druhú stranu a pečieme ďalších 10 min.
 
2.
Po servírovaní na tanier potrieme steak bylinkovým maslom. Vhodnou prílohou je šalát, volské oko alebo opekané zemiaky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Šťavnatý hovädzí steak
Naučte sa pripraviť dokonalý steak!
Pri takom dobrom hovädzom steaku poskočí nejedno nie len mužské srdce a jeho príprava pritom nie je vôbec zložitá!
Krájate mäso priečne cez vlákna alebo pozdĺž nich?
Soliť či nesoliť mäso pred pečením? Odpoveď vás určite prekvapí!
Mali by ste steak či nedeľnú pečienku osoliť pred alebo po upečení? Je to otázka, v ktorej sa rozchádzajú...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý to robí naopak?
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý robí naopak?
Prudké opečenie je najobľúbenejší spôsob prípravy mäsa. Týmto spôsobom môžeme dosiahnuť chrumkavosť,...
Grilled Juicy Beef Steak
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...