Pridať recept

Pečené koleno na pive

ingrediencie

1 ks
bravčové koleno
6 strúčikov
cesnaku
soľ
1 PL
mleté čierne korenie
5 ks
celé čierne korenie
3 ks
cibuľa
1/2 liter
čierne pivo

postup

1.
Použiť môžeme buď údené koleno alebo aj čerstvé koleno. Koleno vložíme do hrnca s horúcou vodou, pridáme korenie mleté aj celé, trochu osolíme ( len ak je neúdené ), pridáme očistenú cibuľu, ktorú prekrojíme na polovicu a taktiež pridáme cesnak, ktorý sme pred tým olúpali. Koleno varíme asi 1,5 hodiny.
 
2.
Koleno vyberieme necháme niekoľko minút vychladnúť. Potom koleno buď vykostíme alebo ho upečieme s kosťou. Na plech položíme koleno, kožu trochu môžeme narezať do kríža a vložíme ho do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Počas pečenia často polievame a podlievame čiernym pivom. Ku kolenu pridáme neolúpaný cesnak.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
janicko42
7.11.2012 17:47 | |
+58 -24
ja ho marinujem a namiesto varenia dam do sáčka na pecenie cca 2 hod. pri 180 stupnoch.potom vrecko rozrezem a grilujem cca po 10 min. na oboch stranach.ale mas to dobre*
Anonymný nick
23.6.2017 08:57 | |
+137 -30
a aku marinadu pouzivas, ked sa mozem spytat? dik
Podobné články
Pivo varenie s pivom
Slováci vpustili pivo do kuchýň!
Pivo si nachádza svoje pevné miesto aj v slovenských kuchyniach. Čoraz častejšie ho laici aj profesionálni...
Pivová polievka s bryndzou
Fantastický obed: Bryndzová polievka s kvapkou piva
Rýchla, sýta, lacná a extra chutná polievka, ktorá pokojne nahradí hlavný chod.
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo chutí nielen ako studený nápoj či na zapíjanie dobrého jedla, ale je aj osvedčeným všestranným...
Pivo, ktoré pozdvihne chuť jedla
Myslíte, že ak si niekto k svojej porcii cestovín objedná pivo, treba to pokladať za gastronomický prehrešok...
Leto s chuťou zázvoru: Spravte si zázvorový nanuk z piva!
Nádherné slnečné počasie aj ortuť na teplomere potvrdzujú leto. Ruka v ruke s opaľovaním, grilovaním či...
Pečené koleno
Najchutnejšie pečené bravčové koleno: Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, toto sú jeho TAJOMSTVÁ + recepty
Výborný kúsok mäsa, ktorý si obľúbite hneď v niekoľkých receptoch. Nečakajte na letnú grilovačku a upečte...