Pridať recept

Listy z kapusty plnené

ingrediencie

8 ks
kapustné listy

PLNKA

35 dkg
bravčové alebo hovädzie mäso
2 dkg
cibuľa
3 dkg
masť
10 dkg
ryža
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ, majorán, muškátový oriešok, voda

postup

1.
Kapustné listy povaríme v slanej vode a skrojíme z nich hrubé vlákna. Na okraj listu dáme šúľok plnky, skrútime aj s listom a kraje z oboch strán zatlačíme dnu.
 
2.
Na pomastený pekáč dáme pripravené kapustné listy, trochu podlejeme slanou vodou, môžme pridať aj rozdrvené rajčiaky a prikryjeme a dusíme hodinu.
3.
PLNKA : Ryžu udusíme v slanej vode. Zomleté mäso aj s cibuľou dochutíme muškátovým orieškom, soľou, majoránom. Primiešame vajce, vychladnutú ryžu a dobre premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...