Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrachová polievka s údeným mäsom

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
mrkva
2 ks
cibuľa
250 g
kaleráb
300 g
zemiaky
1 stonka
zeler
250 g
suchý hrach
3 ks
klinček
1 ks
údené koleno
1 liter
voda
500 ml
svetlé pivo
1 ČL
horčica
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.

Mrkvu, kaleráb, zemiaky, zeler očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nasekáme. Hrach opláchneme. V hrnci zmiešame zeleninu, hrach, pridáme koleno, dolejeme vodu a pivo. Polievku privedieme k varu a varíme ju dokým nebude všetká zelenina a mäso mäkké.

2.

Uvarené koleno vyberieme z polievky, mäso nakrájame a vložíme ho naspäť do polievky. Ku koncu primiešame horčicu zmiešanú s troškou polievky. Dochutíme ju soľou, korením.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.