Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrachová polievka s údeným mäsom

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
mrkva
2 ks
cibuľa
250 g
kaleráb
300 g
zemiaky
1 stonka
zeler
250 g
suchý hrach
3 ks
klinček
1 ks
údené koleno
1 liter
voda
500 ml
svetlé pivo
1 ČL
horčica
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.

Mrkvu, kaleráb, zemiaky, zeler očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nasekáme. Hrach opláchneme. V hrnci zmiešame zeleninu, hrach, pridáme koleno, dolejeme vodu a pivo. Polievku privedieme k varu a varíme ju dokým nebude všetká zelenina a mäso mäkké.

2.

Uvarené koleno vyberieme z polievky, mäso nakrájame a vložíme ho naspäť do polievky. Ku koncu primiešame horčicu zmiešanú s troškou polievky. Dochutíme ju soľou, korením.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
valika2240
19.7.2018 21:43 | |
+0 -0
Toto je skutočne výborná polievka ,len to pivo by som tam nedala
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.