Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrachová polievka s údeným mäsom

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
mrkva
2 ks
cibuľa
250 g
kaleráb
300 g
zemiaky
1 stonka
zeler
250 g
suchý hrach
3 ks
klinček
1 ks
údené koleno
1 liter
voda
500 ml
svetlé pivo
1 ČL
horčica
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.

Mrkvu, kaleráb, zemiaky, zeler očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nasekáme. Hrach opláchneme. V hrnci zmiešame zeleninu, hrach, pridáme koleno, dolejeme vodu a pivo. Polievku privedieme k varu a varíme ju dokým nebude všetká zelenina a mäso mäkké.

2.

Uvarené koleno vyberieme z polievky, mäso nakrájame a vložíme ho naspäť do polievky. Ku koncu primiešame horčicu zmiešanú s troškou polievky. Dochutíme ju soľou, korením.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
valika2240
19.7.2018 21:43 | |
+0 -0
Toto je skutočne výborná polievka ,len to pivo by som tam nedala
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.