Pridať recept

Pečené morčacie mäso s karamelizovanou mrkvou

Pečené morčacie mäso s karamelizovanou mrkvou
Zdroj: receptarka
5
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
mrkva
1 kg
morčacie mäso
50 g
maslo
1 PL
hnedý cukor
1 vetvička
čerstvý tymián
1 ks
cibuľa
trochu
korenie
trochu
soľ
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Morčacie mäso (prsia) umyjeme a odblaníme. Vtrieme soľ a korenie po celom povrchu mäsa. Potom mäso posypeme nasekaným čerstvým tymianom a vložíme do pekáča.
 
2.
Na kocky nakrájame cibuľu a pridáme k mäsu. Podlejeme troškou vody alebo vývarom a pečieme v rúre na 180°C približne 60 minút. Priebežne podlievame.
3.
Očistíme mrkvu a povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ju po dĺžke prekrojíme. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme mrkvu, posypeme ju hnedým cukrom a orestujeme. Ako náhle začne cukor karamelizovať, primiešame nakrájanú vňať a odstavíme z ohňa.
4.
Hotové mäso nakrájame na plátky a servírujeme s mrkvou a s pečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať