Pridať recept

Jednoduché jahodové knedlíky s tvarohom

Jednoduché jahodové knedlíky s tvarohom
Zdroj: receptarka

ingrediencie

200 g
strúhanka
2 ks
vajce
2 ks
tvaroh
15 ks
jahody
1 PL
cukor
1 štipka
soľ
cukor na posypanie
trochu
maslo

postup

1.
Zo strúhanky, vajec a tvarohu, štipky soli a cukru vypracujeme na pracovnej doske cesto. Pokrájame ho na menšie kúsky a do každého zabalíme jahodu.
 
2.
Do vriacej vody vložíme knedlíky a varíme asi 10 minút. Servírujeme teplé, na tanieri posypeme práškovým cukrom, nastrúhaným tvrdým tvarohom a polejeme maslom. Tiež môžme ozdobiť osmaženou strúhankou, škoricovým cukrom alebo kakaom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Aj sladký obed môže byť zdravý: Tvarohovo-pohánkové guľky
Ráno som si robila pohánkovú „raw“ kašu a z pohánky mi trochu zostalo. Tak sme si spravili na obed guľky...
Škubánky s makom a slivkami
Z českej kuchyne: Krásne jednoduché škubánky s makom a slivkami
Sladký obed z ľahkých ňokov s roztopeným maslom, mletým makom a varenými slivkami.
Tvarohové knedličky (guľky) s čerešňami
Tvarohové knedličky (guľky) s čerešňami: Božská chuť a blesková príprava, takto sa vždy podaria! VIDEORECEPT
Bleskové a jednoznačne najlepšie! Tieto sladké tvarohové knedličky máte hotové za 15 minút.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: