Pridať recept

Hrášková polievka

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zelený hrášok
2 PL
maslo
1 PL
olej
1 liter
zeleninový vývar
1 zväzok
jarná cibuľka
1 ks
listový šalát
1/2 KL
sušené bylinky
1 ks
žemľa
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Vylúpeme hrášok zo šupky. Nadrobno pokrájané cibuľky orestujeme na oleji, pridáme hrášok a všetko zalejeme zeleninovým vývarom. Všetko povaríme približne 15 minút, odstavíme hrniec z ohňa a pridáme šalátové listy. Necháme ich zvädnúť a všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Na záver osolíme a okoreníme podľa chuti.
 
2.
Na plátky nakrájame žemľu alebo rožok, maslo prešľaháme s bylinkovou zmesou a slabo potrieme plátky pečiva, ktoré ugrilujeme z oboch strán.
3.
Na záver ozdobíme čerstvou bylinkou a servírujeme spolu s pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať