Pridať recept

Krkonošský vývar

ingrediencie

500 g
predné hovädie mäso
500 g
hovädzia kosť
500 g
zemiaky
50 g
olej
100 g
zeler
100 g
mrkva
3,5 litre
voda
100 g
petržlen
50 g
cibuľa
30 g
soľ
2 g
celé korenie
2 g
celé nové korenie
15 g
polievkové korenie
20 g
petržlenová vňať

postup

1.
Rozsekané kosti vložíme do hrnca, pridáme umyté mäso, zalejeme studenou vodou, pridáme celé korenie a celé nové korenie a privedieme do varu. Vývar ihneď odstavíme a necháme veľmi zvolna variť.
 
2.
Keď je mäso napol uvarené, pridáme na oleji do červena osmaženú nakrájanú cibuľu, časť koreňovej zeleniny hrubo nakrájanej a varíme zvoľna ďalej.
3.
Mäkké mäso z vývaru vyberieme a vývar precedíme.
4.
Zvlášť v osolenej vode uvaríme zbytok zeleniny na kocky nakrájanú a tiež zemiaky.
5.
Po uvarení scedíme, vložíme do vývaru, pridáme na kocky nakrájané mäso, polievkové korenie, sekanú petržlenovú vňať, podľa chuti osolíme a už nevaríme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať