Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový džem bez cukru

ingrediencie

1 kg
jahody
50 ml
datlový sirup
2 KL
agar

postup

1.
Jahody umyjeme, nasypeme do hrnca a podlejeme troškou vody. Na miernom ohni povaríme približne 15 minút. Pridáme datľový sirup a poriadne premiešame.
2.
Podľa návodu rozpustíme agar (želatína z morských rias v prášku) v niekoľkých lyžiciach vody a 2 minúty povaríme. Pridáme ho k jahodám a ešte 1 až 2 minúty povaríme.
3.
Marmeládou naplníme menšie poháre, zaviečkujeme a zhruba 20 minút sterilizujeme pri teplote 80°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
nuttela26
28.6.2015 19:02 | |
+1 -4
(n) No tak neviem, či je to chutné, hlavne pridaná tá želatina z morských rias, ja si myslím, že klasický uvarený s kryštálovým cukrom je určite chutnejší (y) , však sa ho tam nedá až tak veľa a netreba jahody vôbec podlievať vodou, pustia si šťavy dosť !
x-girl-x
30.5.2016 01:39 | |
+3 -1
určite to je chutné. .a biely cukor vôbec nepoužívam ani trochu. ..alebo nemusí sa dať žiadny cukor - http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/ostatne/recept/skutocne-jahodovy-dzem-bez-cukr­u/
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...