Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový džem bez cukru

ingrediencie

1 kg
jahody
50 ml
datlový sirup
2 KL
agar

postup

1.
Jahody umyjeme, nasypeme do hrnca a podlejeme troškou vody. Na miernom ohni povaríme približne 15 minút. Pridáme datľový sirup a poriadne premiešame.
2.
Podľa návodu rozpustíme agar (želatína z morských rias v prášku) v niekoľkých lyžiciach vody a 2 minúty povaríme. Pridáme ho k jahodám a ešte 1 až 2 minúty povaríme.
3.
Marmeládou naplníme menšie poháre, zaviečkujeme a zhruba 20 minút sterilizujeme pri teplote 80°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
nuttela26
28.6.2015 19:02 | |
+1 -4
(n) No tak neviem, či je to chutné, hlavne pridaná tá želatina z morských rias, ja si myslím, že klasický uvarený s kryštálovým cukrom je určite chutnejší (y) , však sa ho tam nedá až tak veľa a netreba jahody vôbec podlievať vodou, pustia si šťavy dosť !
x-girl-x
30.5.2016 01:39 | |
+3 -1
určite to je chutné. .a biely cukor vôbec nepoužívam ani trochu. ..alebo nemusí sa dať žiadny cukor - http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/ostatne/recept/skutocne-jahodovy-dzem-bez-cukr­u/
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...