Pridať recept

FOTORECEPT: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva

Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Zdroj: vacica

ingrediencie

Korpus

500 g
čajové pečivo
200 g
Hera
2 KL
džem

Posýpka

100 g
kokos
50 g
múka
100 g
cukor
100 g
Hera

Plnka

4 ks
banán

Na vymastenie

Hera
špaldová hladká múka

postup

1.
Sušienky rozmixujeme v mixéri na prášok. Pridáme roztopené maslo a džem. Premiešame, čím nám vznikne tuhšie cesto. Do vymastenej a vymúčenej formy preložíme cesto a poriadne rukou utlačíme. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov, 15-20 minút (pečieme, pokým je vrch jemne pripečený).
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Zdroj: vacica
 
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Zdroj: vacica
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Zdroj: vacica
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Zdroj: vacica
2.
Medzitým si rozpučíme banány vydličkou na kašu (odporúčam použiť hnedšie, prezreté banány, ktoré sú mäkké a sladké).
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Zdroj: vacica
3.
Potom to rozvrstvíme na predpečený korpus spolu s mrveničkou, ktorú si urobíme tak, že všetky ingrediencie (kokos, cukor, múku a maslo) rozmrvíme v prstoch a spracujeme na posýpku.
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Zdroj: vacica
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Zdroj: vacica
4.
Vložíme späť do rúry na 15-20 minút na 180-200 stupňov (pečieme, kým je kokos krásne zlatistý). Po upečení necháme poriadne vychladnúť, až potom tortu vyberieme z formy.
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Fotorecept: Banánovo-kokosová torta z čajového pečiva
Zdroj: vacica
5.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banány
Od zelených až po prezreté, využijete všetky! Skúste tento trik a banán zázračne dozrie pred očami, toto je to, čo musíte urobiť!
Ako zužitkovať banány v každej fáze zrenia? Čo robiť, aby nesčerneli a ako urýchliť ich dozretie? A tušíte,...
Škoricové hviezdičky Zimtsterne
Už teraz trhajú rekordy a nestíham piecť! Kamarátka zo Švajčiarska prezradila recepty na tradičné vianočné koláčiky, celá rodina si ich zamilovala
Advent je čas pečenia! Tu nájdete všetky recepty na najobľúbenejšie vianočné pečivo tak, ako ho pripravujúci...
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí pri konzumácii banánov každý z nás
Banán je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia. Dnes sa dozviete, aké chyby robíme pri konzumácii tohto žltého ovocia.
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...