Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Banánová zmrzlina

ingrediencie

2 ks
banán
1 ks
šľahačka v prášku DrOetker
150 ml
vychladené mlieko
1 PL
práškový cukor
1 ks
vajce

postup

1.
Rozbijeme vajíčko a oddelíme si bielko od žĺtka. Žĺtko spolu s práškovým cukrom vyšľaháme.
2.
Pridáme nakrájané banány a mixujeme, kým nevznikne hladká kaša. Šľahačku si zmiešame s mliekom a vyšľaháme dotuha.
3.
Bielko vyšľaháme na sneh a spolu so šľahačkou jemne primiešame do banánovej hmoty. Zmrzlinu nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a necháme aspoň 5 hodín stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Niter_Siox
15.5.2015 23:07 | |
+2 -0
Nemoze byt miesto slahacky v prasku a mlieka radsej rovno urobena slahacka zo smotany?
dobruchut.sk
12.6.2015 15:45 | |
+3 -0
samozrejme moze, autor sa s receptom zapojil do sutaze s Dr.Oetker
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...