Pridať recept

Ľahký medovník

12
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
Hera
1 ks
Salko
2 balíčky
medové pláty
4 PL
lekvár
50 g
mleté orechy

postup

1.
Na miernom plameni varíme Salko v hrnci s vodou 2 celé hodiny a 30 minút, až kým sa nám nespraví karamel. Potom ho necháme vychladnúť.
 
2.
S Herou zmiešame tekutý karamel, čím si vytvoríme krém. Spodný medovníkový plát natrieme lekvárom, potom krémom a prikryjeme ďalším plátom. Následne striedame len krém a jednotlivé pláty.
3.
Všetky pláty z balenia natrieme alebo môžeme 1 alebo 2 nastrúhať a zmiešať spolu s orechmi. Krémom natrieme aj hotový medovník a zo všetkých strán ho posypeme orechmi. Dáme ho odstáť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maškrty zo salka
Stačí len jedna konzerva: 8 dezertov zo salka, ktoré si zamilujete
Hľadáte inšpiráciu na chutný zákusok či tortu? Vyskúšajte týchto 8 dezertov zo salka a nebudete ľutovať.
Fotorecept: Mäkké medovníčky
Bez čakania, ihneď mäkké! Tieto medovníčky si určite zamilujete: 4 dokonalé príchute a FINTA, vďaka ktorej sa vždy podaria! (recepty)
Výber najlepších medovníkov, ktoré zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. U nás nájdete recepty...
Pernik  ts
Slovensko má ďalšiu medailu do zbierky!
Slovensko má ďalšiu medailu do zbierky! Hlinená socha Márie Terézie na koni vystavená na Vajanského nábreží...
Ako na domáce salko (kondenzované mlieko)?
Sladké, husté, krémové mlieko si veľmi jednoducho pripravíte aj doma.
Medovníčky tvrdé ako kameň? Vieme, kde ste urobili chybu, robí ju takmer každý! Pri príprave si dajte na ňu
Medovníčky tvrdé ako kameň? Vieme, kde ste urobili chybu, robí ju takmer každý! Pri príprave si dajte na ňu pozor a budú mäkké ako vatička
Ak boli vaše medovníčky doteraz vždy tvrdé, pravdepodobne ste sa dopustili tejto zásadnej chyby, pozrite sa!
Vianočné medovníky
Už nikdy sa vám neroztečie, drží perfektne! Ako urobiť hustú polevu na medovníky? Stačí jedna prísada - budú ako maľované a bez prasklín
Žiadne praskliny a poleva dokonale hustá! Tieto rady by mal poznať každý, kto má rád medovníky.