Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bleskový šťavnatý jablkový koláč s banánom

8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 ks
vajce
3 PL
cukor
200 ml
biele tofu
5 PL
vlažná voda
1 ks
kypriaci prášok do perníka
160 g
žitná múka
1 ks
banán
600 g
strúhané jablko

Posýpka

6 PL
hrubá múka
4 PL
cukor
100 g
maslo

postup

1.
Použila som zavárané postrúhané jablká, preto je v tomto recepte o polovicu menej cukru ako v originále.
3.
V miske zmiešame vajce, cukor a tofu. Nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva.
4.
Tortovú formu s priemerom 25 cm vymažeme a vysypeme múkou a cesto do nej opatrne roztiahneme. Vrch obložíme tenkými plátkami zrelého banána.
5.
Na banány navrstvíme jablká a celý koláč posypeme posýpkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút.
6.
V prípade, že použijete čerstvé ovocie, pečieme koláč o 5 minút menej.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...