Pridať recept

Bábovky s varenými jahodami

ingrediencie

400 ml
smotana na šľahanie
100 ml
kyslá pochúťková smotana
1 balíček
želatína
2 balíčky
vanilkový cukor
1 KL
rum
500 g
jahody
2 PL
cukor
1/2 ks
citrón
mletá škorica
citrónová kôra

postup

1.
Želatínu vyberieme z balenia a plátky vložíme do hrnca s dvoma lyžicami vody a necháme napučať. Potom ju necháme na platničke rozpustiť.
 
2.
Rozpustenú želatínu zmiešame spoločne s oboma smotanami. Potom pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru, škoricu a rum. Všetko premiešame a necháme dôjsť do bodu varu, ale nevaríme.
3.
Pripravíme si čisté formičky, do ktorých rovnomerne rozlejeme želatinu a vložíme ich do chladničky. Necháme dokonale stuhnúť.
4.
Ak máme čerstvé jahody zbavíme ich stopiek a pokrájame. Povaríme ich v hrnci spolu s cukrom a polovicou citrónovej šťavy.
5.
Stuhnuté bábovky vyklopíme. Ide to lepšie, ak celé bábovky ponoríme na niekoľko sekúnd do horúcej vody. Želatína povolí a bábovka tak sama vypadne z formičky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bábovka s hrozienkami a čokoládou
Len tak vykĺzne! Nadýchaná a vždy krásne jemná bábovka, RADY pani kuchárky, ako upiecť tú najlepšiu bábovku (+ recepty)
Najobľúbenejší múčnik v každej rodine. Ktorý to je? No predsa bábovka! Môže sa zdať, že ide o jednoduchý...
Dvojfarebná bábovka od babičky
Vždy perfektná bábovka: 15 overených receptov na poctivé a chutné bábovky
Tu, na jednom mieste nájdete osvedčené recepty na obľúbené bábovky od dvojfarebnej klasiky až po voňavú...
Ako urobiť barančeka, kulich a iné špeciality
Veľkonočné dobroty: Ako pripraviť barančeka, kulich, likérovú bábovku a iné špeciality
Veľkonočný víkend patrí aj finišovaniu s plánovaním jedálnička na slávnostné chvíle. Medzi tradičnými...
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Desať viac či menej tradičných receptov na obľúbenú bábovku.
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?