Pridať recept

Minitortičky z čokolády

ingrediencie

Cesto

150 g
hladká múka
120 g
kryštálový cukor
250 g
maslo alebo margarín
200 g
horká čokoláda
1 PL
kakao
5 ks
vajce

Krém

100 g
kryštálový cukor
100 g
horká čokoláda
2 ks
vajce
125 g
maslo
1 ks
vanilkový cukor DrOetker

Poleva

1 ks
Poleva tmavá DrOetker
1 ks
Poleva svetlá DrOetker

postup

1.
Cesto si pripravíme tak, že čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Do toho pridáme kakao a premiešame. Oddelíme žĺtky a bielka a žĺtka po jednom zašľaháme k čokoláde. K čokoládovej hmote prisypeme aj cukor a múku a dobre vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec jemne zašľaháme do čokoládovej hmoty
 
2.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 °C asi na 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť. Potom z neho pomocou okrúhlych formičiek s priemerom 4 - 6 cm vykrajujeme kolieska, ktoré zlepujeme čokoládovým krémom.
3.
Krém si pripravíme tak, že v hrnci vo vodnom kúpeli šľaháme vajíčka a cukor. Keď je hmota hustá asi ako na palacinky, odstavíme zo sporáka a zašľahávame nalámanú čokoládu a pomaly pridávame kúsky masla. Šľaháme tak dlho, až kým sa nám maslo úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť.
4.
Tieto minitortičky nakoniec ozdobíme čokoládovou polevou, svetlou i tmavou a môžeme z nich vytvoriť rôzne obrazce. Tortičky necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať