Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kapustový šalát s mrkvou

ingrediencie

3 ks
mrkva
500 g
biela kapusta
1 trochu
chren

Zálievka

2 PL
olej
1,5 PL
ocot
1,5 PL
kryštálový cukor
soľ

postup

1.
Kapustu najskôr umyjeme, potom očistíme a nakrájame na rezance. Mrkvu olúpeme a nastrúhame na stredne hrubom strúhadle. Do misy vložíme kapustu a sparíme ju vriacou vodou. Potom ju necháme vychladnúť, kapustu precedíme a pridáme k nej strúhanú mrkvu.
2.
Do šalátu môžeme podľa chuti pridať aj strúhaný chren. Pripravíme si zálievku z kryštálového cukru, octu a oleja. Môžete si upraviť pomer surovín podľa vlastnej chuti. 3álát zalejeme pripravenou zálievkou a necháme aspoň cez noc postáť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...