Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivková omáčka k mäsu

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
slivky
trochu
kôpor
trochu
estragón
1 strúčik
cesnak
2 PL
mletá červená paprika
1 ČL
mletá pálivá paprika
podľa chuti
soľ

postup

1.

Slivky umyjeme, rozkrojíme a vyberieme z nich kôstky. Vložíme ich do hrnca, prilejeme trochu vody a na miernom ohni ich dusíme úplne do mäkka. Zmes necháme trochu vychladnúť a prepasírujeme ju cez sitko.

2.

Omáčku dochutíme soľou, prelisovaným cesnakom, štipľavou aj normálnou paprikou a nasekanými bylinkami. Necháme ju prejsť varom a podávame ju ku grilovanému mäsu.

3.

TIP: Ešte horúcu omáčku môžeme naliať do sklenených pohárov a dať sterilizovať pri teplote 95°C na 20 minút do rúry.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.