Pridať recept

Slivková omáčka k mäsu

ingrediencie

500 g
slivky
trochu
kôpor
trochu
estragón
1 strúčik
cesnaku
2 PL
mletá červená paprika
1 ČL
mletá pálivá paprika
podľa chuti
soľ

postup

1.

Slivky umyjeme, rozkrojíme a vyberieme z nich kôstky. Vložíme ich do hrnca, prilejeme trochu vody a na miernom ohni ich dusíme úplne do mäkka. Zmes necháme trochu vychladnúť a prepasírujeme ju cez sitko.

 
2.

Omáčku dochutíme soľou, prelisovaným cesnakom, štipľavou aj normálnou paprikou a nasekanými bylinkami. Necháme ju prejsť varom a podávame ju ku grilovanému mäsu.

3.

TIP: Ešte horúcu omáčku môžeme naliať do sklenených pohárov a dať sterilizovať pri teplote 95°C na 20 minút do rúry.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať