Pridať recept

Slivkové perky so škoricou

ingrediencie

125 g
polohrubá múka
125 g
hladká múka
2 KL
práškový cukor
1/2 KL
sóda bikarbóna
200 ml
kyslá smotana
400 g
slivky
trochu
olej
šálok
soľ
100 g
maslo
trochu
kyslá smotana
podľa chuti
mletá škorica na posypanie

postup

1.

Múku zmiešame s cukrom, soľou a sódou bikarbónou. Primiešame kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto. To prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na 10 minút do chladničky. Slivky umyjeme, rozkrojíme a zbavíme kôstiek.

 
2.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame ho na štvorce. Tie plníme slivkami a protiľahlé rohy poriadne spojíme. Perky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ich približne 12 minút.

3.

Potom ich vyberieme na taniere, polejeme roztopeným maslom, kyslou smotanou a posypeme škoricou podľa chuti.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.