Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nakladaná cvikla

ingrediencie

6 dl
ocot
2 litre
voda
40 dkg
kryštálový cukor
10 dkg
soľ
1/2 KL
aníz
1/2 KL
fenikel
1/2 KL
rasca
cvikla
chren

postup

1.
Cviklu olúpeme, umyjeme a uvaríme. Potom ju nakrájame na kocky alebo ju nastrúhame na hrubšom strúhadle. Všetky suroviny okrem cvikle a chrenu si pripravíme nálev tak, že ich zmiešame a cez sito ho nalejeme na nastrúhanú cviklu, trochu nálevu si odložme. Zmes premiešame a necháme niekoľko minút, aby sa cvikla riadne namočila.
2.
Poháre na zaváranie riadne umyjeme a osušíme. Na dno pohárov vložíme niekoľko pásikov čerstvého chrenu. Potom poháre naplníme cviklou s nálevom, a potom ešte podľa potreby dolejeme nálevom. Naplnené poháre riadne uzatvoríme a len krátko ( cca 5 minút ) sterilizujeme, aby sa chytilo viečko.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
kokos
5 sladkých receptov pre milovníkov kokosu
5 sladkých receptov pre milovníkov kokosu
Domáce bounty či raffaello dopĺňajú klasiky ako pusinky, bábovka a rezy. Všetko z kokosu!
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...