Pridať recept

Nakladaná cvikla

ingrediencie

6 dl
ocot
2 litre
voda
40 dkg
kryštálový cukor
10 dkg
soľ
1/2 KL
aníz
1/2 KL
fenikel
1/2 KL
rasca
cvikla
chren

postup

1.
Cviklu olúpeme, umyjeme a uvaríme. Potom ju nakrájame na kocky alebo ju nastrúhame na hrubšom strúhadle. Všetky suroviny okrem cvikle a chrenu si pripravíme nálev tak, že ich zmiešame a cez sito ho nalejeme na nastrúhanú cviklu, trochu nálevu si odložme. Zmes premiešame a necháme niekoľko minút, aby sa cvikla riadne namočila.
 
2.
Poháre na zaváranie riadne umyjeme a osušíme. Na dno pohárov vložíme niekoľko pásikov čerstvého chrenu. Potom poháre naplníme cviklou s nálevom, a potom ešte podľa potreby dolejeme nálevom. Naplnené poháre riadne uzatvoríme a len krátko ( cca 5 minút ) sterilizujeme, aby sa chytilo viečko.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Recepty s cviklou
Uložiť, nestratiť! Toto sú najlepšie recepty s cviklou: Sú také dobré, že ich budete chcieť vyskúšať všetky
Cvikla je všestranná zelenina, ktorá je zdravá a navyše mimoriadne chutná. Aké vitamíny obsahuje a čo všetko...