Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnené medovníčky

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

100 g
maslo
250 g
med
120 g
krupicový cukor
2 KL
medovníkové korenie
600 g
hladká múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vajce

Plnka:

250 g
maslo
150 g
práškový cukor

postup

1.

Do hrnca dáme na kocky nakrájané maslo, pridáme med, medovníkové korenie a cukor. Všetko nad parou rozpustíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí do zmesi primiešame múku, vajíčka a kypriaci prášok do pečiva. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 4 hodiny do chladničky.

2.

Potom cesto vyberieme, rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme z neho rovnaké kolieska a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Medovníky upečieme vo vyhriatej rúre.

3.

V miske si zmiešame maslo s práškovým cukrom. Dva upečené a vychladnuté medovníky spojíme maslovou plnkou a dáme ich stuhnúť do chladu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.