Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníky s orieškami

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
120 g
práškový cukor
100 g
med
1 ks
vajce
35 g
mleté vlašské orechy
25 g
maslo
2 KL
perníkové korenie
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
trochu
citrónová kôra
1 štipka
mletý badián
1 ks
vajce na potretie
1 hrsť
vlašské orechy
trochu
hrozienka

postup

1.

V miske zmiešame hladkú múku a práškový cukor. Primiešame med, vajíčko, mleté orechy, perníkové korenie, kypriaci prášok do pečiva, citrónovú kôru a mletý badián. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 3 hodiny do chladničky.

2.

Potom cesto vyberieme a rozvaľkáme na pomúčnej doske. Vykrajujeme z neho rôzne tvary a medovníčky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením ich potrieme rozľahaným vajíčkom a ozdobíme orieškami, poprípade hrozienkami. Medovníky pečieme vo vyhriatej rúre približne 10 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.