Pridať recept

Medové pláty

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

150 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
400 g
hladká múka
trochu
rum

Plnka:

500 ml
mlieko
2 PL
polohrubá múka
2 PL
solamyl
2 balíčky
vanilkový cukor
250 g
maslo
150 g
práškový cukor
4 PL
med
2 PL
rum
3 ks
želatína plátky
podľa chuti
džem

Poleva:

150 g
čokoláda
70 g
stužený tuk

postup

1.

V miske si zmiešame maslo, práškový cukor, vajíčka, kypriaci prášok do pečiva a múku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké časti. Tie natenko rozvaľkáme na pomúčnej doske na veľkosť plechu. Preložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie a pri teplote 180°C pečieme približne 10 minút.

 
2.

Medzitým si pripravíme plnku. V polovici mlieka rozmiešame múku a solamyl. Zvyšné mlieko privedieme k varu, pridáme ochutené mlieko a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a taktiež s medom. Po častiach pridávame vychladnutú kašu a vymiešame hladkú plnku. Nakoniec do nej vmiešame rum a želatínu pripravenú podľa návodu na obale.

3.

Upečené pláty pokvapkáme rumom a necháme ich vychladnúť. Potrieme ich džemom a pripravenou plnkou a uložíme na seba. Prikryjeme ich štvrtým plátom, ktorý polejeme čokoládovou polevou. Koláč dáme stuhnúť do chladničky a až potom ho pekne nakrájame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať