Kapor v syrovom cestíčku
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
hladká múka
1
ks
vajce
50
ml
mlieko
400
g
filety z kapra
40
g
syr tvrdý
1
štipka
kypriaci prášok
1
štipka
soľ
olej
postup
1.
Filety opláchneme a osušíme. Rybu zľahka osolíme.
2.
V miske zmiešame vajce, múku, mlieko a vyšľaháme z týchto surovín husté cesto. Pridáme na jemno postrúhaný syr (parmezán) a štipku kypriaceho prášku. Cesto by malo byť stredne husté, aby na rybe pri smažení dobre držalo.
3.
V panvici zohrejeme približne 1 cm vrstvu oleja a rybu, ktorú máme obalenú v cestíčku ihneď vložíme na panvicu.
4.
Osmažíme z jednej strany a v okamihu ako sa cesto zatiahne, rybu otočíme a necháme zatiahnuť aj z druhej strany. Až potom dopekáme rybu do mäkka.
5.
Hotové osmažené filety ukladáme na tanierik s papierovým obrúskom, čím sa vsiakne prebytočný olej. Kapra môžme podávať s varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.