Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska cibuľačka

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
maslo
200 g
zemiaky
4 ks
cibuľa
1 KL
olej
1 kocka
zeleninový vývar
2 ks
jarná cibuľka
250 ml
smotana
1/4 KL
čierne korenie
1/2 KL
soľ
1 hrsť
petržlenová vňať
1 ks
bageta
syr tvrdý

postup

1.
Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci roztopíme maslo, na ktorom restujeme cibuľu, kým nezačne zlatnúť. Ihneď zalejeme vodou, pridáme pokrájané zemiaky a kocku vývaru. Budeme variť, kým zemiaky nezmäknú.
2.
Celkom mäkkú zmes rozmixujeme a vrátime ju do čisto umytého hrnca. Takýmto spôsobom zabránime je pripáleniu. Do rozmixovanej polievky prilejeme smotanu, lyžičku oleja a všetko spolu premiešame.
3.
Jarnú cibuľku očistíme a pokrájame. Vložíme ju do polievky. Všetko dochutíme podľa potreby korením a soľou. Polievku nalejeme do misky a na jej povrch postrúhame syr a vložíme koliesko bagety, ktorú sme zľahka popražili. Ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
iwette15
22.11.2015 22:05 | |
+0 -0
toto je mňáááám !!!! okamžite vyskúšam! inak aký bujón používate? ja mám odskúšaný ten nový zeleninový od podravky môžem odporučiť
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.