Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska cibuľačka

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
maslo
200 g
zemiaky
4 ks
cibuľa
1 KL
olej
1 kocka
zeleninový vývar
2 ks
jarná cibuľka
250 ml
smotana
1/4 KL
čierne korenie
1/2 KL
soľ
1 hrsť
petržlenová vňať
1 ks
bageta
syr tvrdý

postup

1.
Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci roztopíme maslo, na ktorom restujeme cibuľu, kým nezačne zlatnúť. Ihneď zalejeme vodou, pridáme pokrájané zemiaky a kocku vývaru. Budeme variť, kým zemiaky nezmäknú.
2.
Celkom mäkkú zmes rozmixujeme a vrátime ju do čisto umytého hrnca. Takýmto spôsobom zabránime je pripáleniu. Do rozmixovanej polievky prilejeme smotanu, lyžičku oleja a všetko spolu premiešame.
3.
Jarnú cibuľku očistíme a pokrájame. Vložíme ju do polievky. Všetko dochutíme podľa potreby korením a soľou. Polievku nalejeme do misky a na jej povrch postrúhame syr a vložíme koliesko bagety, ktorú sme zľahka popražili. Ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
iwette15
22.11.2015 22:05 | |
+0 -0
toto je mňáááám !!!! okamžite vyskúšam! inak aký bujón používate? ja mám odskúšaný ten nový zeleninový od podravky môžem odporučiť
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.