Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska cibuľačka

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
maslo
200 g
zemiaky
4 ks
cibuľa
1 KL
olej
1 kocka
zeleninový vývar
2 ks
jarná cibuľka
250 ml
smotana
1/4 KL
čierne korenie
1/2 KL
soľ
1 hrsť
petržlenová vňať
1 ks
bageta
syr tvrdý

postup

1.
Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci roztopíme maslo, na ktorom restujeme cibuľu, kým nezačne zlatnúť. Ihneď zalejeme vodou, pridáme pokrájané zemiaky a kocku vývaru. Budeme variť, kým zemiaky nezmäknú.
2.
Celkom mäkkú zmes rozmixujeme a vrátime ju do čisto umytého hrnca. Takýmto spôsobom zabránime je pripáleniu. Do rozmixovanej polievky prilejeme smotanu, lyžičku oleja a všetko spolu premiešame.
3.
Jarnú cibuľku očistíme a pokrájame. Vložíme ju do polievky. Všetko dochutíme podľa potreby korením a soľou. Polievku nalejeme do misky a na jej povrch postrúhame syr a vložíme koliesko bagety, ktorú sme zľahka popražili. Ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
iwette15
22.11.2015 22:05 | |
+0 -0
toto je mňáááám !!!! okamžite vyskúšam! inak aký bujón používate? ja mám odskúšaný ten nový zeleninový od podravky môžem odporučiť
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...