Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý pudingový koláč

40
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

900 g
hladká múka špeciál
90 g
práškový cukor
90 g
droždie
450 ml
mlieko
3 PL
olej
3 ks
bielok
soľ

Plnka

500 ml
mlieko
2 ks
kakaový puding v prášku
1 ks
vajce
250 g
palmarín
250 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
2 PL
mlieko

postup

1.
Plnka: z 500 ml mlieka, pudingov a vanilkového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Palmarín vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladkú masu a rozdelíme na 8 častí.
2.
Cesto: múku preosejeme, z droždia si pripravíme kvások, pridáme práškový cukor, olej, bielky, ktoré vyšľaháme vidličkou, soľ a vlažné mlieko podľa potreby. Cesto dôkladne vymiesime. Hneď rozdelíme na 8 bochníkov.
3.
Postupne rozgúľame na tenký kruh a každý natrieme jednou časťou plnky, zrolujeme. Postupne spletáme spolu po dve natreté rolády ako vianočku.Tak nám vzniknú štyri koláče.
4.
Povrch potrieme žĺtkami, ktoré rozmiešame s mliekom. Dáme piecť do dobre vyhriatej rúry, Po upečení potrieme cukrovou vodou a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
peggy.2
16.11.2016 09:01 | |
+2 -6
Skúste nahradiť časť mlieka jogurtom,úžasné.Robím estónsky kringel a to cesto nemá chybu.
BlazenaSadovska
10.11.2014 18:03 | |
+4 -1
Obyčajne pečiem pri teplote 180°C na mojej rúre, ale každý si pozná tú svoju, asi 20-25 minút. Nech sa Vám vydarí, je výborný, mäkkučký.
mati2211
10.11.2014 16:36 | |
+0 -3
Pri akej teplote ste ho piekli :? :) na kolo stupnov? :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...