Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý pudingový koláč

40
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

900 g
hladká múka špeciál
90 g
práškový cukor
90 g
droždie
450 ml
mlieko
3 PL
olej
3 ks
bielok
soľ

Plnka

500 ml
mlieko
2 ks
kakaový puding v prášku
1 ks
vajce
250 g
palmarín
250 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
2 PL
mlieko

postup

1.
Plnka: z 500 ml mlieka, pudingov a vanilkového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Palmarín vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladkú masu a rozdelíme na 8 častí.
2.
Cesto: múku preosejeme, z droždia si pripravíme kvások, pridáme práškový cukor, olej, bielky, ktoré vyšľaháme vidličkou, soľ a vlažné mlieko podľa potreby. Cesto dôkladne vymiesime. Hneď rozdelíme na 8 bochníkov.
3.
Postupne rozgúľame na tenký kruh a každý natrieme jednou časťou plnky, zrolujeme. Postupne spletáme spolu po dve natreté rolády ako vianočku.Tak nám vzniknú štyri koláče.
4.
Povrch potrieme žĺtkami, ktoré rozmiešame s mliekom. Dáme piecť do dobre vyhriatej rúry, Po upečení potrieme cukrovou vodou a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
peggy.2
16.11.2016 09:01 | |
+2 -0
Skúste nahradiť časť mlieka jogurtom,úžasné.Robím estónsky kringel a to cesto nemá chybu.
BlazenaSadovska
10.11.2014 18:03 | |
+1 -0
Obyčajne pečiem pri teplote 180°C na mojej rúre, ale každý si pozná tú svoju, asi 20-25 minút. Nech sa Vám vydarí, je výborný, mäkkučký.
mati2211
10.11.2014 16:36 | |
+0 -1
Pri akej teplote ste ho piekli :? :) na kolo stupnov? :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...