Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kapustový koláč so slaninou a cibuľkou

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

1 PL
maslo
250 g
hladká múka
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

Plnka:

2 ks
cibuľa
300 g
kyslá kapusta
3 ks
vajce
150 ml
kyslá smotana
150 ml
smotana na varenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 štipka
mletý muškátový oriešok
1 štipka
mletá rasca
100 g
slanina
1 PL
olej
2 PL
strúhanka

postup

1.

Jednu cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji. V druhej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. Do orestovenej cibule pridáme kapustu, dochutíme ju soľou, korením, premiešame a chvíľu dusíme na miernom ohni.

2.

Kapustu odstavíme a necháme ju vychladnúť. Potom k nej primiešame rozšľahané vajíčka, kyslú smotanu a smotanu na varenie a strúhanku. Dochutíme soľou, korením a rascou.

3.

Hladkú múku zmiešame s maslom, soľou a vajíčkom na hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčnej doske a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej formy na pečenie. Boky poriadne popritláčame a cesto naplníme pripravenou plnkou. Navrch dáme kolieska cibule a opečenú slaninu. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.