Kečup
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
rajčiak
25
dkg
jablko
25
dkg
cibuľa
6
ks
paprika
2
ks
feferónka
1,5
KL
soľ
15
dkg
cukor
1
dl
voda
1
dl
ocot
1
KL
mletá červená paprika
1/2
KL
mleté čierne korenie
1/4
KL
mletá škorica
1/4
KL
postrúhaný muškátový oriešok
1/4
KL
potlčené klinčeky
postup
1.
Najprv všetkú zeleninu umyjeme a očistíme. Potom rajčiaky a cibuľu pokrájame na drobné kúsky, jablká postrúhame, papriku pokrájame na rezance, pridáme celé feferónky, soľ a všetko rozvaríme.
2.
Potom pridáme cukor, vodu, ocot, všetky koreniny, trocha povaríme, prepasírujeme a varíme do zhustnutia. Ešte teplé nalejeme do menších fliaš, dobre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 100°C asi 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.