Pridať recept

Kečup

ingrediencie

2 kg
rajčiak
25 dkg
jablko
25 dkg
cibuľa
6 ks
paprika
2 ks
feferónka
1,5 KL
soľ
15 dkg
cukor
1 dl
voda
1 dl
ocot
1 KL
mletá červená paprika
1/2 KL
mleté čierne korenie
1/4 KL
mletá škorica
1/4 KL
postrúhaný muškátový oriešok
1/4 KL
potlčené klinčeky

postup

1.
Najprv všetkú zeleninu umyjeme a očistíme. Potom rajčiaky a cibuľu pokrájame na drobné kúsky, jablká postrúhame, papriku pokrájame na rezance, pridáme celé feferónky, soľ a všetko rozvaríme.
 
2.
Potom pridáme cukor, vodu, ocot, všetky koreniny, trocha povaríme, prepasírujeme a varíme do zhustnutia. Ešte teplé nalejeme do menších fliaš, dobre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 100°C asi 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BETtina
28.8.2014 10:28 | |
+0 -1
kecup vyzera fantasticky iba ten pomer surovin je neprimerany... 25kg cibule je mnozstvo viac, ako na 4 porcie
dobruchut.sk
2.9.2014 08:10 | |
+4 -4
vdaka za upozornenie, to ma byt dkg
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Plastic container with tomato ketchup sauce with raw tomatoes on kitchen stone background.
Aj vy dávate kečup do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Kečup a horčica sú potraviny, ktoré v lete používame veľmi často. Veď čo by to bolo za grilovačku...
Kečup
Kečup – obľúbený produkt pripravený z paradajok
Kečup tak ako ho poznáme dnes vznikol s najväčšou pravdepodobnosťou v Ázii. Už Číňania pred 350 rokmi...
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Predtým než vyseparujete pohár s poslednými zvyškami horčice, fľašu od kečupu či paradajkovej omáčky alebo...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...