Pridať recept

Hubové halušky

ingrediencie

500 g
zemiaky
1000 g
varené zemiaky
150 g
múka
150 g
údená slanina
600 g
čerstvé huby
100 g
cibuľa
podľa chuti
soľ

postup

1.
Surové zemiaky postrúhame a varené pretlačíme. Pridáme soľ, múku a dobre rozmiešame. Zo zmesi formujeme malé halušky a uvaríme ich v osolenej vode.
 
2.
Pokrájanú slaninu rozškvaríme, pridáme posekanú cibuľu, popražíme, pridáme pokrájané huby, osolíme a dusíme.
3.
Do udusených húb zamiešame uvarené halušky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.