Pridať recept

Krupicový nákyp

ingrediencie

1 PL
práškový cukor
70 g
detská krupica
250 ml
mlieko
2 KL
limetová šťava
3 ks
vajce
160 g
biely jogurt
1 balíček
vanilkový cukor
400 g
marhuľový kompót
1 PL
maslo
100 g
kryštálový cukor
múka
tuk
práškový cukor

postup

1.
Z detskej krupice, práškového cukru a mlieka uvaríme na miernom plameni kašu. Za občasného premiešania ju necháme vychladnúť.
 
2.
Do vychladnutej kaše vmiešame vanilkový cukor, 1 vyšľahané vajce, limetovú šťavu a jogurt, ktorý zmiešame s dvoma žĺtkami. Do masy vmiešame tuhý sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov a kryštálového cukru.
3.
Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Rozotrieme do nej krupicovú masu, na ktorú rovnomerne rozložíme scedené marhule z kompótu. Povrch pokvapkáme rozpusteným maslom. Pečieme približne 30 - 40 minút pri teplote 180°C. Po dopečení posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať