Pridať recept

Artičoková frittata

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

30 g
maslo
2 ks
pór
1 strúčik
cesnaku
6 ks
vajce
100 g
artičoky
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Maslo roztopíme v panvici s priemerom 20 cm s nelepivým dnom, pridáme pór a cesnak a pražíme domäkka. Rovnomerne rozložíme po panvici.
 
2.
Vajcia zľahka vyšľaháme, posolíme a ochutíme čiernym korením. Pridáme ich do panvice a na povrch poukladáme artičoky. Pražíme na slabom ohni, kým vajcia nestuhnú. Občas panvicou potrasieme, aby sa vajcia roztiekli po celom dne.
3.
Masu vložíme do horúcej rúry a necháme do zlatista zapiecť. Pokrájame na trojuholníky a trochu pokvapkáme citrónovou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.