Pridať recept

Pečená cibuľa s balzamovým octom

30
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
cibuľky
3/4 šálka
balzamový ocot
2 PL
hnedý cukor
3/4 PL
olivový olej

postup

1.
Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Cibuľu pečieme 1 a pol hodiny v zapekacej nádobe. Necháme ju vychladnúť tak, aby sa dala chytiť do ruky. Odtrhneme výhonky a cibuľu ošúpeme.
 
2.
Litrový pohár s dostatočne širokým hrdlom hrdlom vypláchneme horúcou vodou a vysušíme v rúre. Cibuľku poukladáme do pohára.
3.
V malom pohári s vrchnákom zmiešame ocot s cukrom. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme olej, uzatvoríme pohár vrchnákom a dobre potrasieme, aby sa všetky prísady spojili. Zmes by mala byť svetlejšia a po odstatí sa jednotlivé zložky môžu oddeľovať.
4.
Cibuľu zalejeme octovou zmesou, pohár uzavrieme a obrátime hore dnom. Necháme marinovať cez noc v chladničke, občas obrátime. Pred podávaním necháme postáť pri izbovej teplote a pohár poriadne potrasieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
11 skvelých receptov na zaváranú cuketu
Cuketová sezóna je v plnom prúde! Ak je nad vaše sily všetku priamo spotrebovať, uchovajte si ju na zimu. Tu je...
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...