Pridať recept

Egrešový džem

ingrediencie

egreš
cukor

postup

1.
čím viac tým lepšie:) egreše umyjeme zbavime koncov a pomelieme na masovom mlynčeku. Dáme do hrnca pridáme cukor.. na cca 3,5L som dala 2kg cukru a varíme aspon 2hodiny
 
2.
Kto chce moze preliat cez gazu aby neboli zrniečka no nam nevadia:) nepridavam ani ziadne konzervanty nic.. džem bol pri vareni pomerne riedky co som sa bala ze aj ostane ale krasne stuhol.. takze dame do poharikov, zakrutime a dame hore dnom..necham do druheho dna chladnut..
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Egreše
Každý, kto má málo železa, by ich mal jesť na kilá! A viete, prečo práve muži? Odpoveď vás prekvapí
Ovocie nabité vlákninou a vitamínmi! Sú chutné a navyše majú pozitívne účinky pre naše zdravie. Muži by ich...
egreš
Egreše
Egreše sú veľmi chutné ovocie. Pri správnom výbere odrody je dokonca aj sladké. Egreš bol pôvodne obyčajný...