Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maďarský guláš s tarhoňou

ingrediencie

2 kg
hovädzie mäso plece alebo stehno
1 kg
cibuľa
1 ks
cesnak
30 g
údená slanina
bravčová masť
1/2 liter
červené víno
mletá červená paprika
4 ks
zelená paprika
5 ks
paradajka
250 g
paradajkový pretlak
4 kocky
bujón
2 balíčky
gulášové korenie
1 KL
mleté čierne korenie
3 ks
bobkový list
1 KL
mletá rasca
majorán
tarhoňa

postup

1.
Cibuľku nakrájame na kocky a opečieme ju na masti, potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu a necháme ešte chvíľu smažiť. Mäso nakrájame na kocky, pridáme ho k opraženej cibuľke a slaninke. Potom nasypeme mletú červenú papriku, premiešame a hneď zalejeme vínom.
2.
Paradajky narežeme do kríža a ponoríme ich ne niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom ich olúpeme. Takto olúpané paradajky spolu s paprikami nakrájame na drobné kocky, potom ich pridáme do zmesi s mäsom. Pridáme paradajkový pretlak, gulášové korenie, bobkový list, okoreníme mletým čiernym korením, rascou a bojónmi. Opatrne osolíme, lebo vďaka slanine a gulášovému koreniu dostane jedlo slanú chuť.
3.
Potom prikryjeme a dusíme do mäkka. Počas dusenia môžeme podlievať vínom. Guláš je dostatočne hustý vďaka zelenine. Nakoniec do gulášu pretlačíme cesnak, zamiešame a posypeme drvenou majoránkou. Ako prílohu podávame tarhoňu, ktorú sme podľa návodu uvarili v osolenej vode.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
LATRYNA
9.11.2018 07:09 | |
+1 -0
Tiež si myslím, že bujón tam nemá čo robiť - mäso, slanina a zelenina guláš skvele dochutia. Čas 20 minút sa mi vidí ozaj prikrátky - hovädzie mäso sa musí robiť dlhšie - hlavne vtedy ak ho kúpime nenaležané.
monteeer
13.3.2013 18:06 | |
+1 -10
hm. muz_s_vareskou si hanba muzskemu pokoleniu ... takou ,,GEBUZINOU,, by som nekrmil ani prasce... ...hanbi sa.
vik66
13.3.2013 17:23 | |
+25 -4
Chcem vidieť človeka ktorý uvarí hovädzinu za 20 minút ... :) ! Ku gulášovému koreniu sa radšej ani nevyjadrým . Toto nemá nič s varením spoločné . Varte ako vaše staré mamy , keď gulášové korenia neekzistovali . Prírodné ingrediencie ešte nikdy nič nepokazili !
vik66
13.3.2013 17:25 | |
+10 -0
a ešte bujón ... trápne
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.