Pridať recept

Kysnutý koláč s vlašskými orechmi

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

110 ml
vlažné mlieko
20 g
čerstvé droždie
250 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
40 g
maslo
40 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok

Plnka:

160 g
mleté vlašské orechy
50 g
práškový cukor
3 PL
rum
2 ks
vajce

postup

1.

Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a necháme kvások vykysnúť. V miske zmiešame múku, soľ, rozpustené maslo, práškový cukor, žĺtok a prilejeme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste vykysnúť.

 
2.

Medzitým si v miske zmiešame mleté orechy, práškový cukor, rum a jedno vajíčko. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme ho plnkou. Koláč zvinieme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút kysnúť.

3.

Koláč poprepichujeme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať