Pridať recept

Študentský steak

ingrediencie

400 g
sekaná
200 ml
mlieko
750 g
zemiaky
1 PL
maslo
2 ks
cibuľa
4 ks
vajce
soľ
olej

postup

1.
Očistíme zemiaky a nakrájame ich, potom ich varíme v osolenej vode približne 20 minút. Očistíme cibule, nakrájame a opečieme ich na troche oleja do zlata. Zemiaky zlejeme a pridáme k nim maslo spolu s mliekom. Roztlačíme ich a pridáme k ním cibuľu aj s olejom. Podľa chuti osolíme a poriadne premiešame.
 
2.
Rozpálime panvicu na lievance. Do každého otvora kvapneme trošku oleja a do nich vyklepneme vajíčka. Volské oká dopečieme pri nízkej teplote a necháme ich chvíľku postáť.
3.
Sekanú prípadne lančmít prerežeme na 4 plátky a na troške oleja ich budeme opekať z oboch strán. Podávame zemiakovú kašu s plátkom sekanej na, ktorý dáme volské oko.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať