Pridať recept

Strapačky

ingrediencie

2000 g
zemiaky
700 g
hladká múka
1 liter
kyslé mlieko
200 g
slanina
100 g
cibuľa
podľa chuti
soľ
1 ks
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Do postrúhaných zemiakov dáme soľ, múku, cesnak, čierne korenie. Zamiešame a vyvaríme strapačky - halušky.
 
2.
Slaninu pokrájame a vyškvaríme. Pridáme do nej nadrobno posekanú cibuľu, popražíme, zalejeme kyslým mliekom, osolíme a povaríme.
3.
Uvarené nalejeme na vyvarené halušky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.