Pridať recept

Marhuľový džem s levanduľou

ingrediencie

1 kg
marhuľa
350 g
kryštálový cukor
4 KL
levanduľa
1 balíček
želírovací prípravok

postup

1.
Do väčšieho hrnca dáme očistené, vykôstkované a na menšie kúsky pokrájané marhule a levanduľové kvietky. Balíček prípravku na želírovanie (3:1) zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu.
 
2.
Za stáleho miešania približne jednu minútu dobre povaríme. Pridáme zvyšný cukor a privedieme k varu stále miešame približne 5 minút. Vyskúšame malú lyžičku vychladnutého džemu a ak je príliš riedky primiešame ešte dve zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
3.
Ak je na povrchu pena, odoberieme ju. Džem naplníme do vyčistených pohárov, uzavrieme viečkami a obrátime nahor. Necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.