Pridať recept

Marhuľovo-paprikové čatní

ingrediencie

200 g
červená cibuľa
500 g
žltá paprika
100 ml
ocot
2 ks
čili paprička
1 kg
marhuľa
1/2 KL
mleté korenie
2,5 KL
soľ
2 KL
sekaný tymian
4 PL
olivový olej
1 balíček
želírovací cukor
1 balíček
konzervačný prípravok

postup

1.
Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na menšie kúsky, očistíme papriku a nakrájame nadrobno. Olivový olej rozpálime vo väčšom hrnci, pridáme cibuľu, papriku a podusíme. Prisypeme umyté, vykôstkované a na malé kúsky nakrájané marhule, posekané čili papričky, rozdrvený tymián, ocot a dobre premiešame so želírovacím cukrom.
 
2.
Všetko za stáleho miešania privedieme k varu a dobre povaríme asi 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a primiešame prísadu na konzervovanie. Naplníme zmesou do pohárov až po okraj. Zaviečkujeme, poháre obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...