Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šklbance s makom

ingrediencie

3000 g
zemiaky
350 g
hladká múka
100 g
masť
200 g
mak
200 g
cukor
trochu
soľ

postup

1.
Očistené, pokrájané a osolené zemiaky uvaríme, scedíme a zasypeme múkou. Vareškou urobíme niekoľko dier až na dno hrnca a necháme prikryté na okraji šporáka asi 15 min.
2.
Potom dobre premiešame a na hladko vypracujeme. V rozpustenej masti namáčame lyžicu a z misy šklbeme halušky do misy, ktoré napokon posýpame pomletým makom a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.